top of page
Search

Een Diamant voor de eeuwigheid

Weet jij wat jouw diepste wens is? Dat wat jij op zielsniveau zou willen bereiken? Voor sommigen is het beantwoorden van die vragen een eeuwige zoektocht. Voor anderen is het antwoord klip en klaar.


De astrologie kan voor wie zoekt houvast bieden. In de astrologie staat deze diepste aspiratie namelijk bekend onder de veelzeggende naam Diamant.

Diamant: veelheid leidt tot uniciteit

Diamant is een vorm van koolstof die heel hard is, in oudgrieks was de betekenis niet voor niets: onverslaanbaar. Bij ons is diamant natuurlijk bekend als een edelsteen in sieraden of als toepassing in betonboren. Twee uitersten die de uniciteit en onverslaanbaarheid van diamant benadrukken.


Het bijzondere is dat koolstof het meest voorkomende chemisch element is op aarde en dat het unieke diamant juist daaruit ontstaat. Doorgaans via een natuurlijk proces waarbij in miljoenen jaren veel druk op de koolstof gezet wordt. Vanuit de veelheid aan mogelijkheden wordt in de loop van de tijd en onder grote druk uniciteit gecreëerd. De symboliek, die zo kenmerkend is voor astrologie, spreekt hieruit.


Het proces naar ontplooiing van jouw zielsaspiraties

Als mens wil je het maximale, het unieke, tevoorschijn laten komen in je leven. Dat waar jij voor staat en voor gaat. Een proces waar veel interne druk bij komt kijken, een proces van vallen en opstaan. Wat dusdanig gevoelig ligt dat zwijgzaamheid de beste bescherming kan blijken te zijn, zelfs voor jezelf. Waarmee we kunnen spreken van een verborgen zielsaspiratie, vandaar dat niet voor iedereen deze direct duidelijk is.


Het tot ontwikkeling brengen van jouw zielsaspiratie vraagt om bewustzijn van wat gaande is in je leven. En dan eerst om het besef wat datgene is waar jij een overvloed van hebt. Zoals koolstof de grondstof is voor diamant. Ook dat is in de astrologie aan te wijzen: daar waar jij geen enkele begrenzing of conditionering door jouw omgeving kent en waaruit jij jouw diamant vorm wilt geven. Dat punt heet de Zwarte Zon.


Waar jij een overvloed ervaart ligt de basis voor jouw uniciteit.

Voorbeeld: van waardevrije relaties naar uniek zelfbeeld

Een voorbeeld van het proces van Zwarte Zon naar Diamant. Een volledig waardevrije en nieuwsgierige houding in persoonlijke relaties, niet gestuurd door wie af wat dan ook. Die houding maakt dat je een veelheid aan verschillende mensen tegenkomt en aantrekt in persoonlijke relaties. Niet gehinderd door oordelen over hoe zij hun leven inrichten, de opvattingen die zij er op na houden en de keuzes die zij maken ben je een gewaardeerde gesprekspartner. Steeds blijf je open en betrokken luisteren naar de ander. (Zwarte Zon)

Zo leer je door die ander steeds veel over jezelf en geleidelijk ontdek je hoe je zelf eigenlijk in het leven staat en hoe jij jezelf verhoudt tot die ander. Bewust zijn van de eigen vrije houding in contacten levert een optimaal zelfbeeld op. En de daarmee corresponderende manier van benaderen van anderen en jezelf manifesteren is dan de Diamant.


Een herinnering voor de eeuwigheid

Hoe jouw Diamant vorm en kleur krijgt hangt sterk af van de rest van de horoscoop. Net als wat je vervolgens met die nieuw verworven wijsheid en betekenis doet. Het is in ieder geval zeker dat, wat je er ook van weet te realiseren, jouw Diamant betekenis heeft op zielsniveau. Jouw Diamant is daarmee een herinnering voor de eeuwigheid.

Recent Posts

See All

Vitaliteit tussen de sterren

Onlangs mocht ik een interview geven voor Vitalogie Magazine. Onderstaand heb ik het artikel in PDF weergegeven. Wil jij meer weten over de verschillende invalshoeken van vitaliteit? Kijk op http://ww

Comments


bottom of page